KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Sürekli Eğitim Merkezi

KISA FİLMDE SENARYO ATÖLYESİ-29.01.2025

                                          KISA FİLMDE SENARYO ATÖLYESİ


Kayıt Tarihi: 29 Ocak – 27 Şubat 2025

Eğitim Tarihleri: Eğitim iki ayrı kategoride olacaktır.

1.Grup: Yetişkinler kategorisi: 01 Mart - 19 Nisan 2025 arası Cumartesi günleri Saat:10:00-12:00 arası toplam 8 hafta 16 saat eğitim.

2.Grup: Çocuklar Kategorisi: 01 Mart - 19 Nisan 2025 arası Cumartesi günleri Saat:13:00-15:00 arası toplam 8 hafta 16 saat eğitim.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Kayıt için gerekli belgeleri yüklemek için tıklayınız. (Yükleme yapamayacak olanlar belgeleri ksusem@ksu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirler.)

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Telefon No

- Ücretin yatırıldığına dair Dekont

- İndirimden yararlananlar için personel veya öğrenci kimliği fotokopisi

KURS İÇERİĞİ

Kısa Filmde Senaryo Atölyesi, katılımcılar için bir kısa filmin oluşturulmasında son derece önemli bir konu olan senaryonun tasarlanması süreci ile ilgili bilgiler sunmaktadır. Senaryo yazımı, bir edebi eserin oluşturulma evreleriyle benzer noktalar taşısa da önemli farklılıkları da bünyesinde barındırmaktadır. Bu anlamda ilgili eğitimde, katılımcılar bir fikri geliştirmeyi, geliştirilen bu fikirden dramatik yapıya uygun bir senaryo yazmanın inceliklerini öğreneceklerdir. Ayrıca katılımcıların, senaryoları için derinlikli karakterler oluşturmayı, diyalog yazımının temellerini ve senaryolarının filme dönüştüğünde seyirciyle nasıl ve ne şekilde bağ kurabileceği gibi önemli konuları öğrenmeleri hedeflenmektedir. Eğitimi alan katılımcıların ileride açılması olası “Kısa Film Atölyesi” için önemli bir temel oluşturması da hedefler arasındadır.

Kısa Filmde Senaryo Atölyesi, katılımcıların günlük hayatlarında da hayal dünyalarını geliştirmelerine, olaylar arasında daha rahat bağlantılar kurabilmelerine, karşılaştıkları sorunları çözmek için çok yönlü düşünebilmelerine de katkılar sunmaktadır.

 Ders İçeriği

 1. Giriş ve Senaryo Hakkında Temel Bilgiler

Öykü ve Senaryo Hakkında Temel Bilgiler: Katılımcılar öykünün dinamikleri ve senaryonun dinamikleri hakkında temel bilgiler edinir. İkisi arasındaki farkları ve benzerlikleri öğrenerek senaryo yazımı için gereken ilk bilgiyi edinir. Ayrıca uzun metraj film senaryosu ile kısa metraj film için yazılan senaryo arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları öğrenir.

Senaryonun Temel Dinamikleri: Katılımcılar senaryonun temel adımlarından olan “Fikir”, “Sinopsis”, “Tretman” ve “Senaryo” hakkında bilgi edinir. Tasarlamayı hedefledikleri öykünün kurgulanarak bir senaryoya dönüşme evreleri hakkında veriler elde eder.

2. Senaryo Yazmaya Geçmeden Önce

Senaryo Yazılırken Önemli Formatların Kullanılması: Katılımcılar sinema sektöründe özellikle sıklıkla kullanılan iki senaryo yazım formatı olan “Fransız” ve “Amerikan” yazım formatlarını öğreneceklerdir.

Fikir Aşamasının Oluşturulması: Katılımcılar senaryo yazımının ilk aşaması olan “Fikir” hakkında bilgi edinerek bu aşamanın sağlam temele oturmasını sağlayacaktır.

Sinopsis Aşamasının Oluşturulması: Katılımcılar senaryo yazımının ikinci aşaması olan “Sinopsis” hakkında bilgi edinerek bu aşamanın sağlam temele oturmasını sağlayacaktır.

Tretman Aşamasının Oluşturulması: Katılımcılar senaryo yazımının üçüncü aşaması olan “Tretman” hakkında bilgi edinerek bu aşamanın sağlam temele oturmasını sağlayacaktır.

Senaryo Aşamasının Oluşturulması: Katılımcılar senaryo yazımının dördüncü aşaması olan “Senaryo” hakkında bilgi edinerek bu aşamanın sağlam temele oturmasını sağlayacaktır.


3. Karakterlerin Oluşturulması ve Diyaloglar Hakkında Bilgi

Karakterlerin Oluşturulması: Katılımcı, senaryosunda kullanacağı karakterlerin tiplemelerden ziyade derinliği olan “karakter” biçimiyle ne şekilde oluşturulabileceğini öğrenir.

Diyaloglar Üzerine: Katılımcı, senaryosunda kullanacağı diyalogları nasıl oluşturacağını ve bu diyalogların karakterlerin kendi benliklerinde nasıl şekillenebileceğini öğrenir.

4.  Dramatik Yapının Oluşturulması

Dramatik Yapının Temel Unsurları: Katılımcılar, dramatik yapı oluşturulurken hangi unsurlardan faydalanacağını öğrenir ve bu unsurların kullanım biçimlerini öğren

5. Uygulama Aşaması

Proje: Katılımcılar kurs süresince öğrendikleri tüm bilgileri kullanarak bir proje oluşturur. Bu proje, fikir aşamasından başlayarak senaryo aşamasını da içerir. Bu senaryo, sinema sektöründe sıklıkla kullanılan biçimsel unsurları da içerir. Proje, eğitmen tarafından her aşamasında denetlenir ve senaryonun geliştirilmesinde katılımcıyla birlikte çalışılır.


DİĞER BİLGİLER

- Derslere %70 Devam Şartı Vardır.

- Eğitimler yüz yüze eğitim yöntemiyle Avşar Kampüsünde verilecektir.

- Kurs sonunda gerekli şartları sağlayanlara Belge verilecektir.

- Kurs belgelerimiz E-Devlete tanımlanmıştır.

- İlan edilen kursun açılması için asgari katılımcı sayısı 15 kişidir.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ :

Sürekli Eğitim Merkezi: 0344 300 2772

Kurs Eğitmeni: Dr. Semih KAŞIKÇI


ÜCRETİN YATIRILACAĞI BANKA BİLGİLERİ:

Kurs Ücreti: 3500 TL’dir. ( KSÜ öğrencileri, personeli ve personel eş ve çocuklarına %20 indirim uygulanır.)

HALKBANK:

Şube kodu: 1351, Hesap No: 05100025

Iban No: TR69 0001 2001 3510 0005 1000 25

Hesap Adı: KSÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü.

-Bankamatikten yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.

-Dekontların açıklama kısmına kursiyer adı soyadı ve kayıt yaptıracağı kursun ve grubun adını yazınız.


SAYILARLA ÜNİVERSİTEMİZ

36109

Öğrenci

104355

Mezun

1282

Akademik Personel

2455

İdari Personel

272

Aktif Program

30

Öğretim Elemanı Başına Öğrenci

157869

Kütüphane Kaynağı