DÜNYA MUTFAKLARI WORKSHOP KURSU (ONLİNE)
Kursun Amacı: Eğitmen şef rehberliğinde dünya mutfaklarından yemek ve sunumların uygulamalı olarak öğretilmesi.
Kimler Katılabilir: Kursa yemek yapmaya ilgi duyan herkes katılabilir.
Ön Kayıt Tarihi: 06 - 31 Mayıs 2021
ONLİNE ÖN KAYIT FORMUNU DOLDURMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Kesin Kayıt Tarihi:26 Mayıs - 4 Haziran 2021
Eğitim Tarihi: 09 Haziran - 30 Haziran 2021 (Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 17: 00 - 20: 00 saatleri arasında ders ve toplam 4 hafta da 24 saat eğitim)
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Ücretin Yatırıldığına Dair Dekont
- İndirimden yararlananlar için personel veya öğrenci kimliği fotokopisi
DİĞER BİLGİLER
- Derslere %70 Devam Şartı Vardır.
- Kesin kayıtlar Bahçelievler Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğünden veya kesin kayıt için gerekli belgeler ksusem@ksu.edu.tr adresine e-posta gönderilerek yapılabilir.
-Eğitimler uzaktan eğitim yöntemiyle (Zoom) verilecektir. Eğitmen şef uygulamalı olarak yemeklerin yapımını ders esnasında gerçekleştirecektir. Katılımcılar da dilerlerse kendi mutfaklarında eş zamanlı olarak yemekleri yapabilirler.
-Kurs sonunda gerekli şartları sağlayanlara Katılım Belgesi verilecektir.
-İlan edilen kursun açılması için asgari katılımcı sayısı 20 kişidir.
-Eğitmen şef dilediği zaman içerikte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
İLETİŞİM BİLGİLERİ :
Sürekli Eğitim Merkezi: 0344 300 2772
Kurs Eğitmeni: Öğr. Gör. Şef Ali ALDIOĞLU
ÜCRETİN YATIRILACAĞI BANKA BİLGİLERİ:
Kurs Ücreti:250- TL’dir. (KSÜ öğrencileri, personeli ve personel eş ve çocuklarına %20 indirim uygulanır.
HALKBANK:
Şube kodu: 1351, Hesap No: 05100025
Iban No: TR69 0001 2001 3510 0005 1000 25
Hesap Adı: KSÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü.
Bankamatikten yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.
HAFTALIK DETAYLI İÇERİK
WORKSHOP 1
Cafede Paris Bonfile
Fransız mutfağının sırlarını keşfedeceğimiz bu hafta, atölye eğitmen şef ile birlikte online uygulamalı olarak yapılmaktadır.
WORKSHOP 2
Dağ Mantarlı Risotto
Risotto hazırlanışı ve genel özellikleri eğitmen şef eşliğinde verilir.
WORKSHOP 3
Quasedilla(Etli)
Avokado sos-Salsa sos– Ekşi krema
Teksas ve Meksika lezzetlerinin buluşmasından doğan ateşli bir mutfak bol Meksika fasulyesi, avocado ve salsa sos içeren çok özel tariflerle tüm dünyada giderek yaygınlaşan Tex-Mex mutfağının en ünlü yemeklerinin inceliklerini keşfedeceğiniz bu harika kurs eğitmen şef eşliğinde verilir.
WORKSHOP 4
WORKSHOP 4
Fishand Chips&SosTempura&SosTartar
Tempura sos ile birlikte kızarmış balık ve sos tartar yapımı, genel özellikleri ve teknikleri eğitimi eğitmen şef eşliğinde verilir.
WORKSHOP 5
Burger&Fries
El Yapımı Hamburger ekmekleri ile hamburger köftesi temel teknikleriyle eğitmen şef eşliğinde verilir.
WORKSHOP 6
El Yapımı Makarna ve Sosu ile
Fettuccini Alfredo&peynir dolgulu pancarlı ravioli
En sevdiğiniz el yapımı İtalyan makarnaları genel özellikleri ve teknikleri eğitmen şef eşliğinde verilir.
WORKSHOP 7
Zürih süt danası Le röşti patates
İştah açıcı krema ve mantar sosuyla pişirilmiş süt danası ve geleneksel çıtır röştiile
WORKSHOP 8
Tatlı- Ekşi Soslu Tavuk (sweetandsourchicken)
WORKSHOP 9
Kulüp sadiviç (club sandwich)
Izgara tavuk göğsü, hindi füme, sahanda yumurta ve peynirle tadına doyamayacağınız muhteşem lezzet eğitmen şef eşliğinde verilir.