KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Sürekli Eğitim Merkezi

DÜNYA MUTFAKLARI WORKSHOP KURSU (ONLİNE)-26.05.2021

 

       DÜNYA MUTFAKLARI WORKSHOP KURSU (ONLİNE)

 

Kursun Amacı: Eğitmen şef rehberliğinde dünya mutfaklarından yemek ve sunumların uygulamalı olarak öğretilmesi.

 

Kimler Katılabilir: Kursa yemek yapmaya ilgi duyan herkes katılabilir.

 

Ön Kayıt Tarihi: 06 - 31 Mayıs 2021

ONLİNE ÖN KAYIT FORMUNU DOLDURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kesin Kayıt Tarihi:26 Mayıs - 4 Haziran 2021

Eğitim Tarihi: 09 Haziran - 30 Haziran 2021 (Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 17: 00 - 20: 00 saatleri arasında ders ve toplam 4 hafta da 24 saat eğitim)


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

- Ücretin Yatırıldığına Dair Dekont

- İndirimden yararlananlar için personel veya öğrenci kimliği fotokopisi           


DİĞER BİLGİLER

- Derslere %70 Devam Şartı Vardır.

- Kesin kayıtlar Bahçelievler Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğünden veya kesin kayıt için gerekli belgeler ksusem@ksu.edu.tr adresine e-posta gönderilerek yapılabilir.

-Eğitimler uzaktan eğitim yöntemiyle (Zoom) verilecektir. Eğitmen şef uygulamalı olarak yemeklerin yapımını ders esnasında gerçekleştirecektir. Katılımcılar da  dilerlerse kendi mutfaklarında eş zamanlı olarak yemekleri yapabilirler.

-Kurs sonunda gerekli şartları sağlayanlara Katılım Belgesi verilecektir.

-İlan edilen kursun açılması için asgari katılımcı sayısı 20 kişidir.

-Eğitmen şef dilediği zaman içerikte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ :

Sürekli Eğitim Merkezi: 0344 300 2772

Kurs Eğitmeni: Öğr. Gör. Şef Ali ALDIOĞLU  

 

ÜCRETİN YATIRILACAĞI BANKA BİLGİLERİ:

Kurs Ücreti:250- TL’dir. (KSÜ öğrencileri, personeli ve personel eş ve çocuklarına %20 indirim uygulanır.

HALKBANK:

Şube kodu: 1351, Hesap No: 05100025

Iban No: TR69 0001 2001 3510 0005 1000 25

Hesap Adı: KSÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü.

Bankamatikten yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.

 

 HAFTALIK DETAYLI  İÇERİK

 

WORKSHOP 1

 Cafede Paris Bonfile

 Fransız mutfağının sırlarını keşfedeceğimiz bu hafta, alye eğitmen şef ile birlikte online uygulamalı olarak yapılmaktadır.

 


WORKSHOP 2 

 DMantarlı Risotto

 Risotto hazırlanışı ve genel özellikleri eğitmen şef eşliğinde verilir.

 

WORKSHOP 3

 

Quasedilla(Etli)

 Avokado sos-Salsa sos– Ekşi krema

 Teksas ve Meksika lezzetlerinin buluşmasından doğan ateşli bir mutfak bol Meksika fasulyesi, avocado ve salsa sos içeren çok özel tariflerle tüm dünyada giderek yaygınlaşan Tex-Mex mutfağının en ünlü yemeklerinin inceliklerini keşfedeceğiniz bu harika kurs eğitmen şef eşliğinde verilir.

WORKSHOP 4

WORKSHOP 4

Fishand Chips&SosTempura&SosTartar

Tempura sos ile birlikte kızarmış balık ve  sos tartar yapımı, genel özellikleri ve teknikleri eğitimi eğitmen şef eşliğinde verilir.

 

 WORKSHOP 5

 Burger&Fries

El Yapımı Hamburger ekmekleri ile hamburger köftesi  temel teknikleriyle eğitmen şef eşliğinde verilir.


 WORKSHOP 6

El Yapımı Makarna ve Sosu ile

Fettuccini Alfredo&peynir dolgulu pancarlı ravioli

 En sevdiğiniz el yapımı İtalyan makarnaları genel özellikleri ve teknikleri eğitmen şef eşliğinde verilir.

 

 WORKSHOP 7

Zürih süt danaLe röşti patates

 İştah açıcı krema ve mantar sosuyla pişirilmiş süt danası ve geleneksel çıtır röştiile

 

WORKSHOP 8

Tatlı- Ekşi Soslu Tavuk (sweetandsourchicken)


WORKSHOP 9

Kulüp sadiviç (club sandwich)

 Izgara tavuk göğsü, hindi füme, sahanda yumurta ve peynirle tadına doyamayacağınız muhteşem lezzet eğitmen şef eşliğinde verilir.